3 Aralık 2013 Salı

Dostlarımızı Tanıyalım - Amerikan Cocker Spaniel

Amerikan Cocker Spaniel



İngiliz Cocker ile aynı soydan gelen Amerikan Cocker’lar biraz daha iridir.Amerikan ve İngiliz standardlarına göre İngiliz yada Amerikan olarak adlandırılmıştır.

Bu Spaniel cinsi köpeklere Cocker denme sebebi İngilizlerin woodcock ( çulluk) cinsi kuşları avlamada kullanılmalarıdır.

İlk bu cins Spaniel köpek Amerika’ya 1620 senelerinde İspanya’dan gelmiştir.1878 senesinde bir cins olarak kayıt altına alınmıştır.1920’lerde spaniel cinsi köpeğin Ingiliz Cocker’dan farklı özellikler taşıdığı farkedilmiş ve American Cocker Spaniel olarak 1946 senesinde onaylanmıştır.İngiltere’nin Amerikan Cocker Spaniel’i Ingiliz Cocker’dan farklı cins olarak tanıması 1970’leri bulmuştur.

American Cocker Spaniel 1940-1950 ve 1980’lerde oldukca popüler idi.Amerikan Baskanları Richard Nixon ve Harry S.Truman American Cocker sahibi idi.1920 ve 1940’larda köpek yarışmalarında 4 ayrı kategoride birçok kez altın madalya kazanmasının ardından en çok fotoğrafı çekilen köpek ünvanını aldı.

Doğası gereği mutlu bir ırk olan bu cins ilerleyen yaşlarda sağlık problemi olarak kalp,göz ve kulak konusunda sorunlar yaşamaktadır.13-15 kg arasıdır.

Bu cins erken yaşta sosyalleştirilirse çocuklar ve diğer köpeklerle iyi anlaşır.Yüksek ses ve sert yaklaşımlarda çabuk strese girer.

Amerikan Cocker’lar zeki,centilmen,sevgi dolu ve oyuncudur.Ortalama günlük egzersize ihtiyacı vardır.Eğitime açık bir köpektir.Sahibine düşkün, avcı yeteneği olan, gezmekten hoşlanan bir köpek ırkıdır. Genelde şampanya ve tarçın rengindedir.

Amerikan Cockerler’inda agresif özellik sıkça rastlanan bir durumdur.Cok fazla yalnız bırakıldığında havlama problemi oluşabilir.İyi cins bir Amerikan Cocker’da bu özellikler daha minimizedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...