5 Aralık 2013 Perşembe

Yavru Köpeklerde Tasma Eğitimi


      Yavru Köpeğiniz Yanınızda Nasıl Yürüyeceğini Bilmeli!!

      Köpeğinize ilk olarak öğretmeniz gereken şeylerden bir tanesi tasma bağlı iken sizin yanınızda nasıl davranması gerektiğidir. Tasma eğitimi, sizin ve köpeğiniz için inanılmaz önemli taşır. Tasma eğitimi almış bir köpek ile yürüyüş yapmak sizin için daha rahat ve köpek için daha güvenli bir yürüyüş olacaktır.

     Eğer aşağıda yazmış olduğum adımları uygularsanız, bir kaç hafta içinde köpeğinizle eskisinden çok daha rahat bir şekilde yürüyüşlere çıkabilirsiniz. Bu eğitimi deneyip 3 günde köpeğini eğiten insanlar tanıyorum. Ama siz sakın endişelenmeyin sizinkisi biraz daha uzun sürerse… Normal olarak dediğim gibi bu süreç bir kaç hafta sürebilir.

      Köpeğinizden bütün her şeyi bilmesini bekleyemezsiniz. Ona yapması gereken ve yapmaması gereken şeyleri çok net bir şekilde öğretmeniz gerekir.


      Köpeğinize Tasma Bağlı İken Yürümesini Nasıl Öğretirsiniz?
  • Adım 1: Tasmaya alışma…
      İlk adımı uygulamaya başlamaya köpeğiniz eve ilk geldiği günden itibaren başlayın. Köpeğiniz daha yavru iken onu tasmaya alıştırmanız gerekir. Böylelikle ilerleyen zamanlarda tasması bağlı iken daha rahat hissedecektir. Ayrıca köpeğinizin tasmasının hafif ve onu sıkmayan türden olduğuna emin olun.

      Köpeğinize tasmasını onunla oynarken ya da onu beslerken bağlayın. Böyle yaptığınızda tasmaya daha az dikkat edecektir. Büyük ihtimalle onu çıkarmaya çalışacaktır. İşte burada önemli olan, sakın o çıkarmaya çalıştığı zaman, tasmadan rahatsız olduğunu düşünüp tasmayı çıkarmayın. Bunu yapmak yerine köpeğiniz sakinleşinceye kadar ve tasmayı unutuncaya kadar bekleyin. Daha sonra tasmayı çıkarabilirsiniz.
  • Adım 2: Tasma ile yürümeye alışma…
      İlk adımda köpeğinizin tasması ile iyi anlaşmasını sağladıktan sonra; ikinci adımda, köpeğiniz tasması bağlı iken sizinle yürümeye alışmalı… Bunun için köpeğinize tasmasını bağlayın evin içinde sağa sola yürüyün. Tabi ki köpeğinizi de gelmeye zorlayın. Bir süre sonra tasma ile bağlı olmaya alışacaktır.
  • Adım 3: Sizi çekiştirmeden yürümeye alışma…
      Üçüncü adımda artık bazı şeyleri netleştirmemiz gerekiyor. Buraya kadar köpeğiniz artık tasmadan hiç çekinmiyor ve onunla rahat… Anlatmaya başlamadan size bir hatırlatmada bulunmak istiyorum; Eğitim sürecini kısa tutun ve ikiniz içinde eğlenceli olacak şekilde geçirmeye çalışın.

      Eğer köpeğiniz henüz daha yavruysa işiniz daha kolay olacaktır. Çünkü zaten siz nereye giderseniz o da sizinle gelmek isteyecektir. Biz de bunu eğitim için kullanacağız.

      İlk olarak köpeğinizin tasması elinizde evin içinde dolaşarak başlayın. Bu esnada eğer köpeğiniz hemen yanınızda ve sizi çekiştirmeden yürüyorsa ona ödülünü verin ve onu sevin. Eğer köpeğiniz yürürken tasmayı çekiştiriyor ise kesinlikle durun. Sizi çekeleyip,sürüklemesine izin vermeyin. Ona seslenin ve tekrar yanınıza gelene kadar bekleyin. Yanınıza geldiğinde onu ödüllendirin. Asla ve asla sizi çekip, sürüklemesine izin vermeyin. Eğer buna izin verirseniz onun bu kötü davranışını ödüllendirmiş olursunuz.

     Köpeğinizin, tasması bağlıyken sizi çekerse, hiçbir yere gidemeyeceğini anlamasını sağlayın. Eğer yürümeye devam etmek istiyorsa, yanınıza gelmeli ve sakince yürümeli… Bunu ona net bir şekilde anlatın. Patronun siz olduğunu anlasın. Bunu derken sakın onu cezalandırmayın. Tek yapmanız gereken yanınıza gelene kadar yürümemek ve yanınıza geldiğinde, onu ödüllendirmek ve devam etmek…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...