4 Aralık 2013 Çarşamba

Evcil Hayvan Beslemeye Hazır Mısınız?


Bir hayvan beslemek istiyorsunuz, ama hangi hayvan olacağı konusunda kararsızsınız. Peki hangisi olacağından öte, bakıp bakamayacağınız konusunda kendinizden emin misiniz?

Önce koşullarınızı, şartlarınızı ve kendinizi tartın, ölçüp biçin, sonra hangi hayvanın sizin en uygun olduğunu bulun!

Sevimli Dostlar

Evcil bir hayvanla yaşamak, dostluğunu paylaşmak, onu sahiplenmek güzeldir. Belki de birçok insandan göremediğiniz samimiyeti ve sıcaklığı küçücük bir köpekte, kedide ya da bir kuşta bulabilirsiniz.

Hayvanlarla haşır neşir olan insanların, hayata daha pozitif baktığı ve daha uzun yaşadığı da bilim adamları tarafından kanıtlanmış bir gerçek. Ayrıca sosyalleşme adına da gerçekten büyük katkıları var.

Fakat evcil bir hayvan beslemeye niyetliyseniz, öncelikle şu dört soruyu kendinize sormalısınız!

1. Evcil bir hayvanın sorumluluğunu alabilecek miyim?

Evcil hayvan edinmeye karar verdiğinizde, öncelikle onun sorumluluğunu alabilecek misiniz, bunu iyi düşünmelisiniz. Beslenmesi, temizliği, yaşam alanı, psikolojisi, sağlığı, kısacası tüm hayatı size bağlı olacak. Bu sorumlulukları kabul ediyorsanız ve kendinize güveniyorsanız, sonraki adım; yaşam tarzınıza ve karakterinize uygun olabilecek bir hayvan seçmeniz olacak.

2. İş hayatım başka bir canlının sorumluluğunu almam için bana ne kadar olanak sağlıyor?

Zorlu, yoğun ve yorucu çalışma saatleriniz mi var? Ne zaman eve geleceğiniz belli olmuyor mu? İşten eve geldiğinizde yorgunluktan hiçbir şey yapmak istemiyor musunuz? Bu soruların yanıtı evetse, bir hayvan edinirken daha dikkatli düşünmeniz gerekiyor.

3. Yaşadığım çevre onun için elverişli mi?

Bir apartman dairesinde mi, bahçeli büyük bir evde mi yaşıyorsunuz? Sıcak bir şehirde mi yoksa soğuk bir şehirde misiniz? Eviniz bir hayvanın yaşam alanını ve özgürlüğünü kısıtlamayacak boyutlarda mı? Yanıtlarınızı belirleyip, size en uygun olan hayvanı ona göre seçmelisiniz. Onların da birer canlı olduğunu unutmadan yaşam alanını önceden hesaplamak önemli bir detay.

4. Evde benimle birlikte yaşayanlar için sorun olur mu?

Bu konuya iki farklı açıdan bakmak gerekiyor. Birincisi evinizi paylaştığınız diğer fertlerin hayvan sevip sevmedikleri mevzusu. Onlardan birinin hayvan sevmemesi bile sizin için hayvan bakımını gerçekten zorlaştıracaktır. Diğer konu ise evinizde başka beslediğiniz hayvan varsa onun yeni miniğiniz ile geçinip geçinemeyeceği... Bir balık ile kediyi aynı evin içerisinde besleme durumu, fazladan dikkat gerektirebilir!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...